OVER MERCY SHIPS

Medische zorg voor ieder mens

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier laten zien aan de allerarmsten. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elk patiënt, brengen we die droom in vervulling.

Op dit moment hebben we één groot ziekenhuisschip in de vaart – de Africa Mercy. In 2021 nemen we de Global Mercy in de vaart. Beide hospitaalschepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.

Waarom een schip?

80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben.

Het gebruik van een schip is een relatief goedkope manier om het grootste deel van de wereldbevolking met ontwikkelingshulp te bereiken. Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen. Bij plotselinge onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van onze vrijwilligers te waarborgen.

Een nieuw schip: de Global Mercy!

De Global Mercy  – ‘s werelds grootste civiele ziekenhuisschip. Speciaal gebouwd om nog meer veilige gezondheidszorg en medische training in Afrika te brengen. Het schip, dat 174 meter lang is en 37,000 ton weegt, is uitgerust met de nieuwste technologieën en instrumenten. Er zijn 6 operatiekamers en 199 ziekenhuisbedden aanwezig.

HUIDIGE LOCATIE VAN DE GLOBAL MERCY