Categories:

BLOG 4 – Aruba en Texas

Koffers inpakken en nadenken wat er mee moet. Het begint nu heel echt te worden! Met de kids nog naar de winkel voor een nieuwe koffer, sandalen, een kussentje voor in het vliegtuig, nieuwe paracetamol en natuurlijk snoep voor onderweg!

We vlogen op woensdag 4 augustus naar Aruba. De vlucht duurde twaalf uur. Een lange zit gezien het feit dat Nora op schoot zat en we pas ’s avonds half twaalf (Nederlandse tijd) landden. Vervolgens nog wachten op bagage, de huurauto regelen en naar het huis. Gelukkig ging de reis wel goed. Juda had de dag van zijn leven, omdat hij geen limiet had op zijn schermtijd en dus uren filmpjes keek. Één van de weinige keren dat hij met z’n hoofd uit zijn ‘filmwereld’ kwam, zei hij: ‘Nu zijn we heel dicht bij de Heere God, hé!’ Nora deed het ook goed, maar slapen in het vliegtuig was lastig voor haar, langer dan driekwartier was het niet. Uiteraard waren we, toen we aankwamen, moe van de reis en waren we het allemaal zat. Juda was de hele dag – van ’s ochtends half zeven tot ’s nachts twee uur – wakker, maar viel vier minuten voor we bij het huis aankwamen in de huurauto in een enorm diepe slaap… Omdat de kids een lange reis achter de rug hadden en bezweet waren, wilden we ze even douchen voor ze in hun schone bed gingen. Juda heeft grotendeels slapend gedoucht en konden we zo in bed leggen. Nora stond ’s nachts om half drie Nederlandse tijd nog klaarwakker en giebelend onder een koude douche…  We werden de volgende dag rond één uur Nederlandse tijd wakker, in Aruba was het zeven uur ’s ochtends. Dat was fijn, we zaten gelijk in het goede ritme.

De tijd op Aruba was heel goed en daar zijn we enorm dankbaar voor. Het had echt heel pittig geweest om na drukke weken thuis, een lange reis met twee jonge kinderen en een jetlag in Texas aan te komen voor de training. Op Aruba hadden we een fijn huis, tijd om aan het tijdsverschil te wennen, aan de temperatuur en konden we uitrusten. We genoten van het mooie weer; het was al die tijd rond de 30 graden. Lekker, maar soms was de hitte ook vermoeiend. We genoten van de stranden van Aruba, die zijn paradijselijk! Azuurblauw, koel water en wit koraalzand. Echt prachtig! We zijn nog nooit op een plek geweest waar ze zoveel mooie stranden hebben! De rest van het eiland (Aruba is ongeveer zo groot als Texel) vonden we niet heel mooi, weinig groen en niet veel te doen.
Mooi was wel dat we kennis konden maken met drie andere Nederlandse gezinnen die ook op Aruba waren. We zijn veel met elkaar opgetrokken: we gingen met elkaar naar het strand, dronken een bakkie koffie bij elkaar en aten met z’n allen. Heel waardevol om elkaar ongedwongen te leren kennen en er al voor elkaar te zijn!

Op donderdag 19 augustus vlogen we door naar Texas. Na een goede reis werden we op het vliegveld van Dallas hartelijk ontvangen door Ed, die ons kwam ophalen en naar de campus bracht. Nog maar net onderweg spotte Juda de maan. ‘Hé, mama, kijk nou, ze hebben hier een Rotterdammaan!’ De maan was prachtig vol, dat was op Aruba niet het geval geweest, dus Juda voelde zich hier gelijk thuis…


Ondanks het feit dat we ’s avonds laat aankwamen, stond Ans Rozema ons op te wachten en heette ons welkom. In de kamer lagen cadeautjes klaar voor de kinderen en voor ons, de koelkast was vol, de bedden opgemaakt: wat een warm welkom! We sliepen heerlijk. Vrijdag was de eerste dag op de campus. We pakten onze koffers uit en gingen naar het zwembad. We merken dat de kinderen weer erg moeten wennen op een nieuwe plek met nieuwe mensen. Ze zijn moe en snel van slag. Juda mist thuis en zoekt naar bekende dingen.
De eerste dagen vlogen voorbij: veel slapen en weinig doen om de kinderen niet te veel prikkels op te laten doen. Het was algauw maandag: de eerste dag van de Basic Training. De training was alleen verplicht voor Erik en omdat het lange dagen waren en de kinderen nog snel van slag waren, besloot ik de training niet te volgen. De Basic Training is een veiligheidstraining voor de maritieme sector. Het is een door de Amerikaanse kustwacht geaccrediteerde opleiding en na elk onderdeel volgt een examen. Erik heeft ze allemaal gehaald! De lessen van maandag en dinsdag gingen over brandpreventie en -bestrijding. Maandag was gevuld met theorie en oefenen met het aantrekken van pakken, ademhalingsaperatuur etc.

Oefenen met een SCBA (Self-Contained Breathing Apparatus)
Training met een “space fire”. In de container lag een stapel brandende pallets en was het zo’n 200 – 250 graden.
Oefenen met reddingspakken, vlotten e.d.

Dinsdagochtend om 06.00 uur begonnen, in verband met de hitte overdag, de oefeningen met brandbestrijding. In complete uitrusting moesten de mannen een brandende container in, waar het zo’n 200 tot 250 graden was. Erik vond het gaaf, maar warm! 😊

Juda is helemaal weg van alles wat met de brandweer te maken heeft, dus ik ging met Juda kijken bij de container die hier op het terrein staat. We waren helaas nét te laat voor papa… Maar onze dappere jongen zegt dan: ‘O, maar gelukkig hebben we wel nog vuur gezien en was er nog iemand aan het blussen.’ Woensdag en donderdag waren gevuld met theorie en praktijk over BHV en maritieme veiligheid. Na vrijdagochtend de laatste theorie en examen afgerond te hebben rondom noodcommunicatie en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn we naar Longview afgereist om daar in het zwembad van Letourneau University te oefenen met reddingspakken, vlotten etc. Het was een interessante en vermoeiende week!

Maandag starten we samen met het Onboardingprogramma en daar hebben we zin in! Nu eerst rustdag! 🙂

Een heel hartelijke groet uit Texas,
Erik, Elja, Juda en Nora

Ps. Voor filmpjes van de campus en ons onderkomen, zie https://www.instagram.com/boeraanboord/

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *