Categories:

BLOG 3 – Bijna op reis

‘Mevrouw, hoe is het met Mercy Ships?’ ‘Weet u nu al wanneer u weggaat?’ ‘Wat gaat u met uw trouwjurk doen?’ Zomaar wat vragen die mijn leerlingen de afgelopen tijd stelden. Natuurlijk was het soms de bedoeling me af te leiden van de lesstof (wat vaak lukte 😉), maar ik voelde ook echte betrokkenheid bij m’n leerlingen! Wat zal ik ze missen! Nu het schooljaar voorbij is, heb ik tijd om een nieuwe blog te schrijven. En dat was ook hoog tijd! We hopen jullie in deze blog weer bij te praten over de voorbereidingen voor ons vertrek. 


Huis
Ons huis kwam eind juni te koop! Het huis klaarmaken voor de bezichtigingen was heel veel werk, maar gelukkig kregen we hulp en het resultaat: ons huis is inmiddels verkocht onder voorbehoud! We zijn blij dat de verkoop van het huis erop zit, maar we moeten ook wel zeggen dat je je gaat hechten aan een huis en de plek waar het staat en dan geeft de verkoop een weemoedig gevoel…   

Werk 
We hebben allebei ons werk afgerond. Erik had half juli zijn laatste werkdag en heeft vorige week afscheid genomen van zijn collega’s. Elja had vorige week haar afscheid op Revius en Juda zijn afscheid op de peuterspeelzaal. Afscheid nemen is lastig, je voelt extra wat je had en wat je moet gaan missen… Aan de andere kant zijn we dankbaar voor de mooie tijd en alle dingen die we geleerd hebben en straks met ons meenemen!  

Online meetings
We hebben de afgelopen tijd veel achter ons scherm gezeten voor Mercy Ships. Allereerst om bij te praten met iemand van HR in Texas. Onder het genot van een kopje thee en een speculaasje praatten we met ons contactpersoon voor gezinnen in Texas over de Onboarding, wanneer we aan boord kunnen en dergelijke. Ook een Nederlandse overigens, dus zij keek ietwat weemoedig naar ons speculaasje – ons voorland😉.

Verder hebben we als ouders een presentatie gehad van de directeur van de school aan boord, waarin ze uitleg gaf over het schoolsysteem en het schooljaar 2021/2022. Het klonk heel goed, Juda gaat het vast naar z’n zin hebben op school met zulk gedreven personeel!

Ook hebben we gesproken met een gezinsbegeleider van Mercy Ships om te bespreken hoe we Juda en Nora (en onszelf 😊) het best kunnen voorbereiden op ons vertrek. We merkten dat deze periode voor Juda best pittig is. Hij weet dat er grote veranderingen komen en dat is onzeker en spannend. Tijdens het gesprek gaf de gezinsbegeleider twee tips om mee aan de slag te gaan. De eerste was het ophangen van ‘emotiekaarten’ in huis, zodat Juda zijn emoties kan leren benoemen en leert uitleggen waarom hij boos of blij is. De emoties worden in het Engels genoemd, is makkelijk voor aan boord straks! Het is heel mooi om te zien hoe snel een kind zoiets oppakt. Net nadat we het besproken hadden, viel Juda. Het eerste wat hij deed was naar de kaart rennen en het verdrietige poppetje aanwijzen. ‘Nu ben ik deze, mama’. En het komt nu dus voor dat Juda vraagt: ‘O, ben je ‘frustrated’, mama?’ of ‘De juf was angry toen het kindje niet luisterde’. Ook als je niet gaat emigreren, fijn om met je kind te bespreken! 😉 

Tenslotte heeft Elja twee toerustingsavonden van InToMission bijgewoond. Het waren waardevolle avonden! Hannah heeft de avonden als tfc-lid meegemaakt. Er werd informatie gegeven over verschillende onderwerpen, zoals Third Culture Kids, re-integratie, maar ook over het proces dat je psychisch doormaakt als je vertrekt. Was goed om kennis van te nemen!

Kennismaken
We hebben de afgelopen tijd op verschillende manieren kennis gemaakt met andere ‘GLM family’s, zoals we elkaar noemen. Op een zaterdagmiddag zijn we, nadat we elkaar al een keer online ontmoet hadden, naar Zeeland gereden om kennis te maken met familie Jobse. Extra leuk is dat zij dezelfde OnBoarding volgen als wij en ook voor twee jaar naar de Global Mercy gaan. Het is fijn als dingen herkenbaar zijn, begrepen worden en het is handig om te overleggen. Via Teams hebben we kennis gemaakt met nog een ander Nederlands gezin, familie Van der Spijk, en er zijn er nog meer Nederlandse gezinnen, dus aan Nederlanders geen gebrek straks!😊

Kalender
De Onboarding staat gepland van 23 augustus tot 24 september. Omdat we niet rechtstreeks naar de VS kunnen vliegen in verband met de inreisbeperkingen, hebben we ervoor gekozen eerst naar Aruba te gaan. De keus viel op Aruba, omdat we graag alvast de Atlantische oceaan over wilden vliegen, zodat we die reis en het tijdsverschil vast gehad hebben. Aan die kant van de wereld zijn er maar weinig landen ‘geel’ en van die landen is Aruba het land waar je het best op kunt vliegen uit Nederland vandaan en waarvandaan je goed kunt doorvliegen naar Texas. Dus vertrekken we 4 augustus naar Aruba en vliegen we 19 augustus door naar de VS! Een nichtje van Erik, Lizanne, gaat als nanny mee om voor de kinderen te zorgen! We hopen en bidden dat deze reis door kan gaan! Het lijkt ons heerlijk wat tijd als gezin door te brengen en uit te rusten voordat we de training starten en we kijken er enorm naar uit onze tijd bij Mercy Ships echt te starten!  

Na de training zijn we in oktober nog een paar weken in Nederland, zodat we de laatste voorbereidingen kunnen treffen en ons huis leeg kunnen maken. Daarna hopen we eind oktober/begin november naar Antwerpen te vertrekken! Erik kan dan gelijk aan de slag op het schip. Elja en de kinderen kunnen nog niet aan boord wonen in verband met de veiligheid; er wordt dan nog hard gewerkt op het schip. Mercy Ships heeft voor deze periode voor de gezinnen een hotel geregeld. We hopen van eind oktober tot half december in een hotel in Antwerpen te wonen, daarna kunnen we in onze cabin aan boord! 

We zijn de komende tijd dus veel onderweg! Onze reis gaat echt beginnen! We bidden om een gezegende tijd 🙂 

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *