Categories:

BLOG 2 – Nog meer voorbereidingen…

Zo! Tevreden sluit ik mijn laptop af. Ik ben bijna klaar met het schrijven van de tweede blog. Alleen Erik nog even vragen zijn stuk over het Groene Hart te schrijven. Het was hoog tijd voor een nieuwe blog, er is zoveel veranderd sinds de eerste blog eind feburari…
Helaas kregen we de dag na het schrijven van de blog nieuws. De versie van de blog die u nu leest, is dus wat anders dan de eerste versie… Een voorbeeld waaruit blijkt dat we deze periode flexibel moeten zijn en dat we ons incasseervermogen lekker trainen
😉

Het nieuws waar ik op doel is het verschuiven van de planning van de oplevering van de Global Mercy. De oplevering zou begin april zijn, maar is een aantal weken uitgesteld. Niet gek natuurlijk, voor zo’n groot project. De verwachting is nu dat het schip eind mei opgeleverd wordt. Daarna vaart het naar Antwerpen voor de ‘equipping phase’. Door de verlate oplevering zal het schip uiteraard ook later in Antwerpen aankomen. Erik wordt kort na aankomst van het schip in Antwerpen al aan boord verwacht om te helpen met de afronding van deze fase. We weten nog niet wanneer Elja en de kinderen precies aan boord kunnen. De eerste periode dat het schip in Antwerpen ligt, kunnen er namelijk nog geen kinderen aan boord in verband met de veiligheid.

OnBoarding
In de vorige blog schreven we over de cursus die we half juni hopen te volgen in Texas. Nu de planning verschoven is, komt het voor ons beter uit de Onboarding pas in september-oktober te volgen. Op deze manier kan Elja haar schooljaar afmaken en is de kans dat we naar de VS kunnen reizen mogelijk wat groter dan in juni. Ook lijkt het ons voor de kinderen fijn dat het tijdstip van de Onbaording dicht bij de datum ligt dat we als gezin aan boord kunnen wonen.

We hebben naar aanleiding van de vorige blog verschillende reacties gekregen op onze oproep om een nanny voor de OnBoarding; enorm bedankt! Er zijn zelfs meiden die op willen passen als we de training online in Nederland moeten volgen. Wie er met ons meegaat weten we nog niet, maar er is genoeg animo, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt!

Acties
Samen met Judith, Lennard en Hannah (TFC-leden) hebben we nagedacht over het opzetten van sponsoracties. Bij het voorbereiden van een actie komt nog best wat kijken: onze website moest er bijvoorbeeld op ingericht worden, er moest gekeken worden hoe mensen konden doneren, er moest nagedacht worden over actiemateriaal, er moesten pagina’s komen op de website van Mercy Ships  en er moest nagedacht worden over de manier waarop we de acties wilden lanceren. We ‘moesten’ dus een hele hoop 😊
Om de actie te promoten heeft Daniël, onze zwager, een promotiefilmpje gemaakt waarin we iets vertellen over Mercy Ships en over de acties. We zijn heel blij met het eindresultaat, waarvoor dank aan Daniël! Het filmpje is hier te bekijken. Hannah heeft mooie flyers ontworpen en Judith heeft geregeld dat Goudprintcenter ze voor ons drukt.

We hebben twee acties voorbereid: een actie voor particulieren en een actie voor bedrijven. De actie voor particulieren hebben we de 150 x € 8,- actie genoemd. Het idee hierachter is dat mensen ons met een relatief kleine maandelijkse bijdrage kunnen steunen. Heel veel kleine bijdragen maken voor ons echter een groot verschil!
We zijn de actie in het Paasweekend gestart en hebben na een week het beoogde maandbedrag al behaald. Ontzettend mooi en bemoedigend! De 150 deelnemers hebben we nog niet, dus de actie loopt nog. Als de 150 x € 8,- actie is afgerond, starten we de bedrijvenactie.

Groene hart Ziekenhuis
Erik werkt sinds begin maart voor twee dagen in de week in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. ‘Het leek mij interessant om, voordat we aan boord gaan, logistieke ervaring op te doen in een medische omgeving. Binnen het GHZ kreeg ik de kans om mee te lopen op de verschillende logistieke afdelingen. Daarnaast heeft het GHZ mij gevraagd om met mijn ‘logistieke bril’ naar de processen te kijken en hun te voorzien van advies over de vraag hoe het proces eventueel verbeterd kan worden.’ Na een aantal dagen meegelopen te hebben heeft Erik zijn bevindingen gepresenteerd. De komende weken zal hij nog betrokken blijven bij het GHZ om een aantal verbetervoorstellen verder uit te werken en waar mogelijk te implementeren.

Verkoop
Verder staat ons huis nog niet te koop. We willen er nog even mee wachten tot we iets meer zekerheid hebben over het verloop van de komende maanden. Ondertussen zijn we wel verder gegaan met het voorbereiden van de verkoop. Er is een videograaf van MaartenMakelaardij langs geweest om een filmpje te maken van het huis. Wij hebben kort ook iets verteld over Mercy Ships, leuke reclame voor de stichting zo!

Elja’s auto wilden we ook vast verkopen. Judith (TFC) heeft er mooie foto’s van gemaakt en we hebben hem online gezet. Gelukkig is hij nog niet verkocht, we kunnen hem de komende maanden nog goed gebruiken.. 😉

Voorbereiding kinderen
Dat er nog veel onzeker is, is voor de kinderen nog het lastigst. We praten met Juda al maanden over het ‘ziekenhuisschip’ en over ons vertrek. We maakten een kruisjeskalender, waar de datum voor vertrek naar de VS op staat. Maar de kalender klopt nu ineens niet meer. Voor Juda is het best lastig te bevatten en hij hoort ons ook met anderen praten. Er gaat heel wat in z’n koppie om!
We hebben via Mercy Ships een paar afleveringen van ‘Fride op het schip’ gekregen. Dit is een programma dat een aantal jaar geleden is uitgezonden door KRO-kindertijd en gaat over de 7-jarige Fride die op de Africa Mercy woont. Tijdens het programma krijg je een inkijkje in het leven aan boord. Echt ontzettend leuk om met Juda te kijken. Zo krijgt hij een beeld van het leven aan boord.
Dat Juda ook bezig is met alles wat hij hoort, blijkt onder andere uit het feit dat hij pas, op een rustige zondagmiddag toen hij een beetje chips kreeg, vroeg: ‘Is dit Mercy Chips, mama?’

Ook zijn we de afgelopen weken twee keer met z’n allen bij de reizigersvaccinatiepoli van de GGD geweest. We hebben heel wat vaccinaties nodig: gele koorts, Hepatitis A en B, hondsdolheid enzovoort. De GGD geeft goed advies. Fijn dat dit soort dingen zo goed geregeld zijn in Nederland!

Tot slot: we hebben een aantal tips gekregen voor opslagruimte, dank daarvoor!

Kortom, we hebben ons niet verveeld de afgelopen maanden. Het was soms lastig om elke keer te schakelen en het is ook niet altijd makkelijk om je voor te bereiden op iets wat misschien weer uitgesteld wordt. Het is wel mooi dat we elke keer bemoedigd worden door verhoorde gebeden of door een podcast die voor ons gemaakt lijkt te zijn. We gaan met vertrouwen de komende periode tegemoet!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *